Živočišné potraviny jsou spojovány se zvýšeným rizikem astmatu | Prameny zdraví

Živočišné potraviny jsou spojovány se zvýšeným rizikem astmatu

Ze studie, které se zúčastnilo přes sto tisíc dospělých osob žijících v Indii, vyplývá, že ti, kdo maso konzumovali denně nebo dokonce i jen příležitostně, byli významně náchylnější k astmatu než ti, kdo ze svého jídelníčku maso i vejce zcela vyloučili.

Živočišné potraviny jsou spojovány se zvýšeným rizikem astmatu

Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Vejce je společně se sodou spojováno s astmatickými záchvaty u dětí a s dýchacími potížemi, jako je sípání, krátkodechost a kašel vyvolaný náročnějším pohybem. Vyřazení vajec a mléka z jídelníčku nemocných dětí přineslo zlepšení funkce plic, a to už během osmi týdnů.

Počet přečtení: 70 Datum: 12. 10. 2018