Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Velké částky jsou investovány do projektů, které mají vyvrátit rizika konzumace živočišných produktů

Ve finančním zájmu potravinářského průmyslu jistě není hromadit další vědecká fakta, která by dokazovala rizika spojená s konzumací živočišných výrobků.
Rubrika: Mýty a omyly
|
Typ článku: Rady lékaře

Není překvapivé, že velké částky dnes plynou do takových výzkumných projektů, jejichž cílem je pokusit se bagatelizovat zdravotní rizika a dokonce trvat na tom, že tyto výrobky (ať jsou to cigarety, káva, smetana nebo cukr) jsou pro nás vlastně vhodné a prospěšné.

Vědecký výzkum za posledních osmdesát let nejen dokazuje, že strava a životní styl hrají klíčovou roli pro vznik i prevenci nemocí, jasně také upozorňuje na to, že většinu těchto nemocí lze efektivněji léčit odstraněním jejich příčiny spíše než používáním léků nebo chirurgickými zákroky, což jsou praktiky, které se dnes široce využívají.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 2880
Datum: 12. 1. 2011