Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Čím dříve přijdou děti do styku s alkoholem, tím vyšší riziko vzniku závislosti později v životě

Možná jste už slyšeli, že je dobré, když děti vědí, jak zacházet s alkoholem již v raném věku. Výsledky studie zveřejněné...Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie

Čím méně spánku, tím více úmrtí

Nedávná studie publikovaná v časopise Sleep ukázala, že u mužů, kteří trpěli nespavostí, bylo riziko úmrtí čtyřnásobné v...Rubrika: Spánek | Typ článku: Studie

Čím rychleji chodíte, tím déle budete žít

Studie, jež byla publikována v časopise Journal of the American Medical Association, se zabývala rychlostí chůze u starších...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: Studie

Čím větší břicho, tím menší mozek?

Obezita začínající ve středním věku je již dlouho spojována se zvýšeným rizikem demence, i když není dosud příliš jasné...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Čím větší pupek, tím vyšší riziko srdečního onemocnění

Je vám přes čtyřicet a trpíte nadváhou? Dejte si pozor! Výsledky studie na více než 20 tisících Nizozemcích ukázaly, že...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Čím větší pupek, tím vyšší úmrtnost

Obvod pasu je měřítkem obezity, která je spojena s řadou nemocí, které zkracují život. Data z velké studie stravovacích návyků...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie

Čím více času prosedíte, tím dříve umřete

Domníváte se, že stačí být v pohybu jednou za den? Všichni víme, že každodenní přiměřeně náročná pohybová aktivita je...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: Studie

Čím více slunka v dětství, tím více rakoviny kůže v dospělosti

Zástupci sdružení odborníků z Centers for Disease Control and Prevention tvrdí, že riziko onemocnění melanomem později v životě...Rubrika: Slunce | Typ článku: Studie

Čína zpřísní opatření na omezení antibiotik v potravinách

Čínští představitelé prohlásili, že zesílí opatření, která by měla zabránit užívání antibiotik v živočišné výrobě...Rubrika: Léky | Typ článku: Studie

Čínská rybí omáčka zvyšuje riziko rakoviny jícnu

Fermentovaná rybí omáčka, běžně používaná jako ochucovadlo zejména v jižní Číně a v dalších oblastech jihovýchodní Asie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie