Poradna výživy
Proč bychom měli konzumovat netučné mléčné výrobky?
Tyto potraviny se s naprostou samozřejmostí již desítky let propagují jako součást zdravé výživy. Kdysi se v naprostém rozporu s...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživyProč bychom neměli jíst maso? Cožpak naše tělo nepotřebuje cholesterol?
To ano, ale my ho nepotřebujeme přijímat v potravě. Naše játra vyprodukují všechen cholesterol, který organismus potřebuje. Žel...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Poradna výživyProč dochází u tolika lidí s přibývajícím věkem k osteoporóze, tedy k řidnutí kostí, které je dáno zejména ubýváním vápníku? Jakou roli zde hrají mléko a mléčné výrobky?
Lidé, kteří požívají hodně mléka a mléčných výrobků mají ve stravě řekněme 4x větší podíl vápníku než lidé, kteří...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Poradna výživyProč je biomléko sladší?
Protože obsahuje více tuku než běžné nebo dokonce nízkotučné mléko. Biomléko, které se dá již celkem běžně koupit v...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživyProč je biopečivo lepší?
Již od pradávna měl chléb a pečivo nezastupitelnou roli ve výživě lidí: „Chléb náš vezdejší". Tradičně se používala...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyProč je dobré brambory nejprve uvařit ve slupce a teprve potom je nakrájet?
Když brambory nejprve nakrájíte a potom vaříte – a to ještě ve slané vodě – draslík z nich se vyplaví do vody a do brambor se...Rubrika: Brambory | Typ článku: Poradna výživyProč je obezita nezdravá?
Problémem obezity je energie – příliš mnoho energie. Obézní lidé mají větší příjem energie, než kolik jejich organismus...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživyProč je u nás vyšší výskyt civilizačních chorob než jinde?
Když v západní Evropě nebo v severní Americe chtějí v nějakých seriózních novinách, v nějakém časopisu, rozhlase či televizi...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživyProč jsou bioprodukty dražší než produkty z konvenčního zemědělství?
Biopotraviny jsou dražší řádově o 20-40%, protože mají vyšší náklady během celého produkčního procesu. Ekozemědělci mají...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživyProč jsou sušené biomeruňky hnědé a konvenční mají svou „původní' barvu?
Ovoce při sušení přirozeně mění svou původní barvu. Sušené ovoce v bio kvalitě nesmí být ošetřeno oxidem siřičitým....Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy