Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Encyklopedie

Plody baktrisu broskvového

Baktris broskvový roste v tropických oblastech amerického kontinentu. Toto ovoce se jídávalo ve Střední a Jižní Americe již před...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Pohanka

Rutin v semenech i slupkách je vynikajícím lékem na cévy v celém organismu. Vrací cévám pružnost. Spolu s přítomným vitamínem...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pohanka

Tato vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina s léčebnými účinky má z hledisky lidské výživy velmi příznivé složení....Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Polenta

Je staroitalský pokrm, který se připravuje z kukuřičné kaše.Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Pomeranč

Profesor Stepp ve své přednášce na fakultě medicíny ve Valencii (Španělsko) prohlásil: „Je zcela absurdní, aby lékaři v této...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Pór

Je to velmi stará zelenina. Císař Nero ji doporučoval vojákům, protože věřil, že ovlivňuje chrabrost. Pór pochází z Přední...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Pór

Pór se liší od cibule tím, že nemá žádnou cibulku a jeho stonek je mnohem silnější. Spolu s česnekem a cibulí patří do...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Pórek

Konzumace pórku oživuje ochablá střeva a stimuluje trávicí systém. Močopudné účinky pomáhají odvádět toxické látky z těla...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Povijnice jedlá

Španělé přivezli povíjnici jedlou z Haiti do Evropy, odkud se následně rozšířila do celého světa. V hlíze povíjnice jedlé...Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie

Pšenice

Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Téměř čtyři tisíce let poté, co...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie