Články

Kajenský pepř do ponožek
Malinké, krásně červené chilli papričky vypadají velice dekorativně. Měli bychom však s nimi zacházet spíš „jako se...Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Články
Kakao a čokoláda
Šálek teplého kakaa. A honem do školy. Kdo by si rád nezavzpomínal na šťastné chvíle svého dětství? Podívejme se však dnes na...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články
Kamut - prapůvodní obilí
Kamut je starodávným druhem pšenice, která nebyla dotčena moderními zemědělskými postupy, pro něž je charakteristické, že chuť...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Články
Kapustňáci, mořské krávy
V moři je doma jedno velké zvíře. Víte které? Tito tvorové patří na seznam ohrožených druhů. Ve Spojených státech jich žije...Rubrika: Evoluce vs. stvoření | Typ článku: Články
Karcinogeny v potravinách
Chtěl bych obrátit vaši pozornost k jedné dotěrné otázce, jmenovitě ke karcinogenům v potravinách. Už jsme o této problematice...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Karcinogeny ve stravě
Tabák není ani náhodou jediným zdrojem karcinogenů. Když se v laboratoři nebo v kuchyni tepelně upravuje cukr, kreatinin anebo...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Karnitin - pýcha a pád?
Co jsme se toho naposlouchali o tom, jak je maso nezbytné, protože obsahuje karnitin. A podívejme se na to: karnitin je ve skutečnosti...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Karob aneb svatojánský chléb
Naštěstí pro nás, kteří máme rádi čokoládu, je dostupná náhrada, u které je daleko příznivější výrobní proces a vyšší...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články
Káva – potěšení i pohroma
Osmdesát procent světové populace konzumuje nápoje s obsahem kofeinu – a káva je nejužívanějším z těchto povzbuzujících...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Články
Káva: Jen na půl plynu
Káva má na náš mozek dalekosáhlé účinky. Není divu, vždyť je naší nejoblíbenější drogou - sloužící mj. k rychlému...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články