Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Spotřeba cibule a snížení rizika rakoviny žaludku

Studie v Iowě a v Číně ukázaly, že spotřeba zeleniny z čeledi cibulovitých dokáže výrazně snížit riziko rakoviny žaludku. V nizozemské studii byla zkoumána souvislost mezi spotřebou cibule a pórku a česnekových doplňků a výskytem rakoviny žaludku u 121 000 mužů a žen ve věku 55 až 69 let.
Rubrika: Rakovina
|
Typ článku: Studie

Relativní riziko rakoviny žaludku bylo poloviční u těch, kteří jedli nejvíce cibule (nejméně půlku cibule denně) s těmi, kteří nejedli žádnou cibuli. Neukázal se žádný vztah mezi konzumací pórku či braním doplňků česneku a snížením rizika rakoviny žaludku.

Gastroenterology 1996;110:12-20

Počet přečtení: 4013
Datum: 9. 6. 2005