Spotřeba masa, heterocyklické aminy a riziko rakoviny prsu
Předchozí studie ukázaly, že s rakovinou prsou souvisí spotřeba tmavého masa a saturovaných tuků. Studie, která zahrnovala 352 …
Předchozí studie ukázaly, že s rakovinou prsou souvisí spotřeba tmavého masa a saturovaných tuků. Studie, která zahrnovala 352 …
Výskyt Non-Hodgkinova lymfomu se za poslední dvě desetiletí zvýšil asi o 75%. Studie na 35 000 ženách ve věku 55 až 69 let …
Odhady z nedávné doby naznačují, že strava založená na rostlinných potravinách dokáže zabránit 20-50% všech případů rakoviny. …
Minnesotští vědci zpracovali přehled patnácti amerických a evropských studií zabývajících se vlivem spotřeby obilovin u lidí …
Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535 …
Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu, brokolice, pomerančové šťávy a mrkve pomáhá snižovat riziko rakoviny …
Výsledky této studie naznačují roli stravy v riziku rakoviny štítné žlázy. 246 pacientů s rakovinou štítné žlázy a 440 kontrolních …
Uruguay má velmi vysoký výskyt rakoviny tlustého střeva a konečníku. Studie zjistila, že čím vyšší celková spotřeba zeleniny, čím …