Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Diabetická neuropatie se šťastným koncem

Je to opravdu trapné. Jsem pětapadesátiletá vrchní zdravotní sestra, která po dlouhá léta vychovávala své nástupkyně. Měla...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Strava snižuje homocystein a riziko srdečního onemocnění

Výsledky studie vypracované na Johns Hopkins Medical Institutions v Baltimore ukázaly, že strava s nízkým obsahem tuku a s hojným...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Únava

Mnozí lidé, u kterých se ani po důkladném vyšetření nepodaří naleznout příčinu únavy, kterou strádají, jsou ve skutečnosti...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články

Konzumace alkoholu, kouření a nezdravá strava stojí v pozadí dvou ze tří rakovin

Rakovina. Diagnóza, která vyvolává strach v každém z nás, i když v dnešní době nemusí už vždy znamenat odsouzení k smrti....Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Překvapuje mě, že používáte černý pepř. Je přece rakovinotvorný, nebo ne?

Ano. Černý pepř je podezřelý z vyvolávání rakoviny žaludku. V dávkách, jaké používají „ostří muži“, kteří koření...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékaře

Strava s nízkým obsahem bílkovin snižuje riziko ledvinových kamenů

Mužům, u kterých se vytvoří ledvinové kameny, se často doporučuje, aby omezili příjem vápníku. Výsledky nejnovějšího...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Živočišné tuky zvyšují riziko rakoviny žaludku a jícnu

Podle výsledků studie vypracované lékaři z Yale University na více než 1 000 pacientech a skoro 700 zdravých lidech platí, že ti...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace tmavého masa souvisí se zvýšením rizika rakoviny vaječníků

Zdá se, že konzumace zeleniny (a ryb) chrání před rakovinou vaječníků, zatímco častá konzumace tmavého masa a rafinovaných...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Pesticidy způsobují Parkinsonovu chorobu

Mnohé studie naznačují, že Parkinsonova choroba je častější u lidí, kteří jsou vystaveni pesticidům. Existují studie o...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články

Přecitlivělost na sůl jako marker rizika úmrtí

Lidé, jejichž krevní tlak po konzumaci soli náhle stoupne, jsou s přibývajícími lety vystaveni vyššímu riziku úmrtí na...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie