Nemoci

Lepší strava a dostatek pohybu by mohly snížit výskyt rakoviny o třetinu
Podle organizace Food and Nutrition Science Alliance se asi třetina případů rakoviny dá přisoudit na vinu kouření, třetina špatné...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Fruktóza a tuk ve vztahu k tračníku
Poznatky ze dvou nezávislých studií ukazují, že jak fruktóza, tak tuky v potravě mohou přispívat k syndromu podrážděného...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie
Řekni rajče
Chcete chránit své srdce? Lidé s cukrovkou II. typu anebo zhoršenou glukózovou tolerancí (stav, který předchází cukrovce), kteří...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Sodík vs. srdce
„Vysoký příjem soli zvyšuje riziko mrtvice.“ Tolik zpráva z lékařského střediska Columbia University v New Yorku. Lidé...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Celozrnné obiloviny snižují hladinu inzulínu a cholesterolu
Ve studii na skoro 3 000 dospělých lidech středního věku se ukázalo, že často konzumace celozrnného chleba či cereálií s...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Studie
Složka hroznového vína pomáhá proti rakovině
Potřebujete další důvod, proč přejít na zdravou stravu? Studie na laboratorních myších ukázala, že hroznové víno obsahuje...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Výživa a imunita
Od narození jsme vystaveni nepřetržitému náporu baktérií, virů a dalších organismů působících nemoci. Bez účinného...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Články
Luštěniny jsou dobré na srdce
Pravidelná konzumace luštěnin snižuje podle studie vypracované na Tulane University v New Orleans významně riziko koronárního...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Být fit a zdráv
Není žádným tajemstvím, že pohyb dělá tělu dobře. Výsledky finské studie svědčí o tom, že fyzická aktivita zpomaluje i...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Konzumace uzenin zvyšuje riziko cukrovky u mužů
Vědci již delší dobu varují před zdravotními riziky stravy s vysokým obsahem živočišných tuků a malým množstvím ovoce a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie