Ledviny pod tlakem | Prameny zdraví

Ledviny pod tlakem

Dříve se mělo za to, že lepší fungování ledvin u lidí s jídelníčkem založeným na rostlinné stravě je způsobeno nižším přísunem bílkovin. Teď už ale víme, že nejpravděpodobnějším důvodem je to, že ledviny si s rostlinnými bílkovina­mi dokážou poradit mnohem snáz než s živočišnými.

Ledviny pod tlakem

Rubrika: | Typ článku: Poradna výživy

Během několika hodin po konzumaci masa se vaše ledviny přepnou do hy­perfiltračního režimu. Tak tomu je u různých živočišných bílkovin: přičemž hovězí, drůbeží či rybí maso má nejspíše stejné účinky. Obdobné množství rostlinných bílkovin ovšem žádný zaznamenatelný tlak na ledviny nevyvolává.

Počet přečtení: 165 Datum: 2. 11. 2022