Které faktory zvyšují náchylnost k projevům potravinové alergie? | Prameny zdraví

Které faktory zvyšují náchylnost k projevům potravinové alergie?

Hlavní roli hraje dědičnost. Důležité je, kdy se alergie poprvé projeví; čím dříve v životě, tím bývají příznaky závažnější.

Které faktory zvyšují náchylnost k projevům potravinové alergie?

Rubrika: Alergie | Typ článku: Rady lékaře

Alkohol a aspirin zhoršují projevy alergie. Infekce (např. kašel, infekční mononukleóza, spalničky, chřipka, zánět průdušek, zápal plic) mohou vyvolat potravinovou alergii nebo zhoršit její projevy. Vysoká vlhkost, únava, studené počasí a podchlazení snižují toleranci alergenů.

Rychlost konzumace ovlivňuje intenzitu alergické reakce. Zřejmě to souvisí s tím, jak dobře je potrava rozžvýkána a rozmělněna. Při důkladném zpracování v ústech se 98 procent bílkovin vstřebává v podobě malých peptidů a aminokyselin. Potravina konzumovaná v tekuté podobě vyvolá méně příznaků než stejná potravina konzumovaná v tuhém stavu.

Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.

Počet přečtení: 2 743 Datum: 23. 1. 2011