Varování před vejci | Prameny zdraví

Varování před vejci

V USA budou kartóny s vejci již brzy muset být povinně označeny varováním před přítomností škodlivých baktérií společně s návodem, jak se vyhnout případné otravě.

Varování před vejci

Rubrika: Různé | Typ článku: Studie

Navrhovaný text by měl znít: Návod k bezpečné konzumaci. Vejce mohou obsahovat škodlivé baktérie, o kterých je známo, že mohou způsobit vážná onemocnění, a to zvláště u dětí, starších osob a lidí s oslabeným imunitním systémem. Pro svou ochranu uchovávejte vejce v ledničce, vařte, až je žloutek tuhý a jídla obsahující vejce důkladně propečte. Bude rovněž požadováno, aby výrobky obsahující vejce byly baleny, skladovány a distribuovány za teploty 7 C nebo nižší.

Tyto skladovací podmínky se budou vztahovat i na supermarkety, restaurace, nemocnice, školy atd. Ukázalo se totiž, že řádné chlazení dokáže zabránit množení baktérií salmonelly, které se v některých vejcích nacházejí.

Počet přečtení: 3 510 Datum: 1. 1. 1970