Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Dětská obezita ve vztahu k limonádám

Výsledky nové studie naznačují, že s každou další (sladkou) limonádou, kterou dítě denně vypije, stoupá riziko, že bude...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie

Dětské infekce je možné redukovat na minimum velmi jednoduše

Prostá opatření, jako je např. pravidelné mytí rukou či přikrývání si rukou při kašli, tedy dodržování základní hygieny...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Studie

Diabetici jsou vystaveni vyššímu riziku selhání ledvin

Muži cukrovkáři jsou vystaveni skoro třináctkrát vyššímu riziku nejzávažnější formy selhání ledvin (ESRD) – v porovnání...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Diabetici mají zvýšené riziko některých druhů rakoviny

Zpráva publikovaná současně Americkou společností pro cukrovku (American Diabetes Association) a Americkou společností pro rakovinu...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Diabetici užívající metformin by si měli dát pozor na vitamín B12

Metformin je nejběžnějším orálně podávaným lékem, který užívají diabetici 2. typu. Výsledky nové nizozemské studie spojují...Rubrika: Léky | Typ článku: Studie

Diabetikům prospěje omezení soli

Valná část rizika kardiovaskulárních onemocnění u diabetika je spojena s vysokým krevním tlakem - hypertenzí. Vědci nyní...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Dieta a váha hrají roli při prognóze rakoviny prsu

Ženy s diagnózou rakoviny prsu, které si dávají pozor na váhu a jedí dostatečné množství ovoce a zeleniny, se velmi...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Dietní faktory a riziko rakoviny tlustého střeva

Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Dietní změny mohou pomoci při autismu

Vyloučení mléka a mléčných výrobků, pšenice, potravinových barviv, kofeinu a pár dalších potravin z jídelníčku přineslo...Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Diety s omezením uhlohydrátů zatěžují ledviny a oslabují kosti

Diety, které obsahují hodně potravin s vysokým obsahem bílkovin a omezují uhlohydráty (sacharidy) mohou zvyšovat riziko tvorby...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie