Dýňový salát s čočkou a mangoldem
60 g černé čočky Beluga, ½ malé dýně Hokkaidó (asi 400 g), 1 lžička sušených provensálských bylin, mořská sůl, ½ svazku žlutého …
60 g černé čočky Beluga, ½ malé dýně Hokkaidó (asi 400 g), 1 lžička sušených provensálských bylin, mořská sůl, ½ svazku žlutého …
Na těsto: 100 g kokosového tuku, 180 g špaldové mouky, 50 g mletých mandlí, 6 lžic vlažné vody, špetka soli
Brokolicové bruschetty s červeným humusem
1 brokolice, 1 větší červená paprika, sezamový olej, 2 hrsti kešu oříšků, 1 lžička kajenského pepře, 2 stroužky česneku, 5 lžic …
150 g ovsa bezpluchého, 80 g tmavozelené čočky, 200 g celeru, 2 menší cibule, slunečnicový olej, mořská sůl, 1 lžíce sušeného …
Tato jemná studená polévka vás osvěží a zchladí během horkého letního dne. Je jednoduchá na přípravu a plná živin.
Mladé sójové boby (edamame) jsou již dlouho mým oblíbeným jídlem. Jsou tak dobré, že jich dokážu sníst na pohled skoro neomezené …
Tuto kořenící směs mám stále po ruce, abych s ní mohl ochucovat jídla místo soli.
3 šálky vařených celozrnných obilovin (rýže natural, quinoa, ovesné vločky, jáhly, pohanka, zelená pšenice), ¾ šálku vařených …
Místo citronové či limetkové šťávy zkuste do receptů používat tyto plody celé, ale oloupané a rozmačkané – představují tak …