Recepty | Prameny zdraví

Recepty

Špaldový koláč s kukuřičným krémem

Koláč ze špaldové mouky určitě není náhradou piškotového těsta, tudíž musíme počítat s tím, že těsto bude malinko tužší a taky …

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Ovocný dort s želé z agar-agaru

Připravíme si pouze poloviční množství jáhlové (kuskusové) kaše s rozinkami na spodní vrstvu dortu. Ozdobně ji poklademe ovocem …

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Těstovinový nákyp s mrkví a brokolicí

olej 1 PL, cibule větší 1 ks, voda 5 PL, voda na zalití 20 š, mrkev 3–4 ks, celozrnná špaldová vřetena 400 g, brokolice 400 g, …

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Špaldový salát

200 g špaldy, jablka podle chuti. rozinky podle chutiŠpaldu propláchneme a namočíme alespoň na den do studené vody. Můžeme nechat …

Rubrika: Jídla z obilnin | Typ článku: Recepty

Ovocný chlebíček

500 g celozrn. mouky pšeničné, 200 g hladké mouky, 150 g přírodního cukru, 150 ml olivového oleje, 100 g vlašských ořechů nahrubo, …

Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty

Polévka s cizrnou, brambory a špenátem

200 g cizrny, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 velká nakrájená cibule, 4 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžičky drceného …

Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty

Nudlové hašé s tofu a olivami

1 větší cibule, 1 pl oleje, 1,5 čl würzlu, 1 čl rozmarýnu, 1 čl bazalky, 5 šálků vroucí vody (1 šálek = 1,4 dl), 1,5 šálku …

Celozrnný chléb a pečivo

Celozrnný chléb je hutnější, hustější a tmavší, avšak jeho hlavní předností je dostatek vlákniny a o 300 % vyšší biologická …

Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty

Jáhlová pomazánka s hráškem

2 šálky uvařených jáhel (1 š = 2 dl), 1 šálek mraženého hrášku, 2 pl dušené cibule, 4 čl sušeného francouzského droždí, 1,5 čl …

Rubrika: Pomazánky, krémy, másla, sýry | Typ článku: Recepty

Bancha

Bancha je čaj, připravovaný z čajových lístků starých tři roky.

Rubrika: Čaje | Typ článku: Recepty