Rady lékaře | Prameny zdraví

Rady lékaře

Alkohol, káva a cholesterol

I když alkoholu mnoho nevypiji, mám velmi rád kávu. Jak tyto nápoje ovlivňují moji hladinu cholesterolu a riziko, že zemřu na …

Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře

Umělá sladidla a váha

Zdraví lidé, respektive lidé, kteří netrpí cukrovkou, užívají umělá sladidla zejména v domnění, že nepřiberou. Je to skutečně …

Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Rady lékaře

Chci se vás zeptat, jaký máte názor na střevní sprchu?

Tedy chci vědět, jestli je z dlouhodobého hlediska nebezpečná, zda si s ní člověk nepoškodí přirozené střevní prostředí anebo …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Rady lékaře

Je pravda, že kyselina citrónová, která se přidává téměř do všech výrobků, je rakovinotvorná?

Žádné informace o rakovinotvorných účincích kyseliny citrónové nemáme.

Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře

Nechci-li konzumovat „klasický“ cukr, ale chci se vyhnout umělým sladidlům, jaké alternativy můžu využít?

Med, javorový sirup, nerafinovaný hnědý cukr, sladké druhy ovoce, třtinovou melasu, ječmenný slad, jablečné a jiné ovocné sirupy.

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

V čem a jakým způsobem nahrazují umělá sladidla řepný cukr?

Vytvářejí v našem mozku (i když byste přísahali, že je to na jazyku) vjem sladké chuti, který je v případě používaných umělých …

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

Jaké je složení umělých sladidel a jaké druhy se nejčastěji používají v potravinářském průmyslu?

Jsou to alkoholické cukry (xylitol, sorbitol, erytritol, manitou) a k jiným nejpoužívanějším patří zejména aspartam, neotam, …

Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře

Mohou se houby vícekrát ohřívat?

Houby se opravdu nedoporučuje vícekrát ohřívat.

Rubrika: Houby | Typ článku: Rady lékaře

Umělá sladidla a řepný cukr

V čem a jakým způsobem nahrazují umělá sladidla řepný cukr?

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře
1 2 3 4 5 688