Poradna výživy

Zvyk je železná košile – to platí i o jídle
Celá naše společnost (mj. prakticky všechny supermarkety, prodejní automaty i restaurace) je nastavena na podávání a konzumaci...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy
Žaloba
Majitel jednoho grilu (ve státě Arizona) žaluje druhého (na Floridě) - pro krádež myšlenky na podávání co nejnezdravějšího...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Žaludeční vředy
Peptický vřed je výsledkem situace, kdy je slizniční membrána žaludku a/nebo dvanácterníku doslova vyleptána žaludečními...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Poradna výživy
Ženy, pozor na rtuť – v potravě!
Hlavním zdrojem rtuti v potravě jsou ryby a mořské plody.Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
Živočišné bílkoviny potřebuje jen kojenec
Od konce čtyřicátých let do konce osmdesátých let bylo základem oficiálního učení o výživě v bývalém Československu...Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Poradna výživy
Živočišné potraviny a rakovina
Živočišné produkty – zvláště maso – zvyšují riziko řady rakovin (prsu, vaječníku, prostaty, tlustého střeva atd.). Ukazuje...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy
Živočišné potraviny a vaše srdce
Míře, s jakou by mělo být užívání druhotných (živočišných) potravin omezeno, rozumí jenom velmi málo lidí. Účelem...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna výživy
Živočišné produkty jsou přece potřebné, nebudu mít nedostatek živin (plnohodnotných bílkovin)?
Je velmi dobře zdokumentováno, že se zvyšující se spotřebou potravin živočišného původu se zvyšuje výskyt celé řady nemocí....Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy