Encyklopedie

Sójové potraviny
Ačkoliv se sójové potraviny zdají být na první pohled exotické, dají se velmi snadno integrovat do jídelníčku. Pokaždé, když...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie
Sójové výrobky
Na našem trhu je dostupná široká škála výrobků ze sóji (sójový sýr tofu v několika úpravách: přírodní bílý, uzený...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie
Spirulina chráni před vlivy radiace
Spirulina je modrozelená řasa známá svojí náročností na čistotu prostředí ve kterém žije. Je zdrojem přirozených, lehce...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
Šalvěj
Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Šalvěj pomáhá nejen při nemocech s mandlemi
Možná si myslíte, že šalvěj neznáte, že ji nepoužíváte. Ale jistě máte doma různé směsi koření, a kdybyste podrobněji...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Špalda se považuje za zdravější druh pšenice
Lidé mají občas tendenci zesměšňovat to, co neznají, zdravou stravu pokládají za módní výstřelek a prohlašují, že oni...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie
Špenát
Pepek námořník jedl špenát proto, aby získal velkou sílu. Dnešní klinické i laboratorní výzkumy potvrzují, že dělal dobře....Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Špenát chrání oči, sliznici i pleť
Zelenina, kterou malé děti nemají rády. Ani já jsem jej neměla ráda. Zelená barva na talíři se mi nelíbila a tak jsem špenát...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
Švestky čistí střeva i klouby
To je zvláštní, jedno ovoce, a já mám k němu dvojí vztah. Mohou za to školní jídelny. Pokud se za socialismu podával kompot, byl...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie
Tahini
Je máslo - pasta připravená z rozdrcených sezamových semínek. Je tradiční součástí středozemí pomazánky - hummusu. Tahini je...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie