Nechcete být překyselení? | Prameny zdraví

Nechcete být překyselení?

Ne všechny rostlinné potraviny jsou alkalizující a ne všechny živočišné potraviny jsou kyselinotvorné. S využitím tzv. LAKE skóre platí následující.

Nechcete být překyselení?

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Poradna výživy

Nejvíce kyselinotvornou potravinou jsou ryby, jako je tuňák. Pak vepřové maso, drůbež, sýry (mléko a další mléčné výrobky jsou na tom lépe), hovězí maso. Vejce jsou mnohem kyselejší než hovězí, ale lidé mají tendenci sníst na posezení méně vajec (než hovězího), proto jsou na žebříčku níže. Některé obiloviny mohou být trochu kyselé, jako je např. chléb či rýže, ale těstoviny překvapivě ne. Fazole jsou výrazně zásadotvorné, ale ne tolik jako ovoce. A zelenina je ze všech potravin obecně zásadotvorná nejvíce.

Počet přečtení: 151 Datum: 16. 2. 2021