Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Odkrytá budoucnost

Tehdy jim řekl: „Povstane národ proti národu a království proti království, budou veliká zemětřesení a v mnohých krajinách hlad a mor, hrůzy a veliká znamení z nebes.“ (Lukáš 21,10.11)
 

Mnozí z těch, kteří naslouchali Ježíšovým kázáním, šli za ním, protože byli přesvědčeni, že přišel čas na změnu. Považovali ho za Mesiáše, který se postaví proti moci Říma a znovu založí Boží království, pod kterým vnímali nadvládu Izraele nad okolními zeměmi.

V době krále Davida prožíval Izrael krátkou dobu, v níž měl pokoj od svých nepřátel. David si tehdy podrobil okolní národy a Židé pak mohli prožít několik let bez válek. Lidé, kteří v Ježíši viděli „tradičního Mesiáše“, se těšili, že něco podobného prožijí také.

Učedníci, kteří byli s Ježíšem už tři a půl roku, sice slyší, co jim Ježíš říká, ale ani oni netouží po Mesiáši, který musí trpět. Raději vidí svého Mistra ve svých snech na izraelském trůnu. Teď s ním sedí nad Jeruzalémem a on jim znovu vypráví o tom, že jeho trůn není na této zemi.

Ježíš nezakrývá budoucnost. Předem varuje, že nebude taková, jak si vysnili. Naopak, bude to těžká doba. Místo toho, aby seděli s Ježíšem na trůnu, budou muset sledovat, jak zlo stupňuje své útoky na dobro ve všech oblastech života.

Křesťané mnohokrát na vlastní kůži poznali, jak chutná vláda zla. Právě v těchto dobách jim vždy pomáhala vzpomínka na Ježíšova slova. Nárůst zla a násilí jim připomínal, že se blíží Ježíšův návrat. Zlo bude poraženo a naše planeta se jednou provždy stane součástí Božího vesmírného království.

Z knihy Vlastimila Fürsta Ze stínu smrti na cestu pokoje. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 6
Datum: 1. 11. 2023
Jitřenka
červenec 2024
POÚTSTČTSONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Odebírat emailem