Foodsharing – prevence vyhazování jídla | Prameny zdraví

Foodsharing – prevence vyhazování jídla

Foodsharing je internetová platforma pro jednotlivce, obchodníky a výrobce, která nabízí možnost nabídnout či získat přebytečné jídlo či potraviny zdarma. Foodsharing umožňuje také setkávání lidí a společné vaření z přebytečných potravin, místo jejich vyhazování do odpadu.

Foodsharing – prevence vyhazování jídla

Rubrika: Ekologie | Typ článku: Články

Foodsharing vytvořil malý tým lidí v německém Kolíně nad Rýnem, snažící se o nalezení nových možností jak omezit plýtvání jídlem. Jedním z iniciátorů platformy je také filmový producent Valentin Thurn, který vytvořil na 40 televizních dokumentů a získal za ně několik ocenění. Jeho film Taste the Waste byl jedním z nejúspěšnějších dokumentů v roce 2011.

Po úspěšném startu v Německu se nyní Foodsharing přesunul také do Rakouska na adrese www.myfoodsharing.at. Osm a půl milionu Rakušanů každý rok vyhodí na 160 000 tun jídla, které by mohlo být snědeno. Rakousko se zavázalo snížit toto množství do konce roku 2015 o 20 procent.
Díky velkému zájmu ze zahraničí je nyní platforma také v angličtině na adrese www.foodsharing.de/english. Projekt se v létě chystá dále i do Velké Británie, Španělska a Itálie.

Převzato ze serveru www.info-bio.cz.

Počet přečtení: 2 833 Datum: 18. 12. 2014