Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Vstupenka do nebe

Tu vystoupil jeden zákoník a zkoušel ho: „Mistře, co mám dělat, abych měl podíl na věčném životě?“ Ježíš mu odpověděl: „Co je psáno v Zákoně? Jak to tam čteš?“ On mu řekl: „Miluj Hospodina, Boha svého, z celého svého srdce, celou svou duší, celou svou silou a celou svou myslí a miluj svého bližního jako sám sebe.“ Ježíš mu řekl: „Správně jsi odpověděl. To čiň a budeš živ.“ (Lukáš 10,25–28)
 

Každý člověk, který přemýšlí o pomíjitelnosti svého života, touží po něčem lepším než po kousku místa na hřbitově. A pokud se člověk hledající něco, co přesahuje jeho smrtelnost, seznámí s Boží nabídkou věčného života, touží mít jistotu, že se ho tento Stvořitelův dar týká.

Muž, který přichází k Ježíši, využívá této touhy k tomu, aby Ježíše pokoušel. Je přesvědčen, že on sám to má jisté. Žije podle zákonů, které znal z Mojžíšových knih, dodržoval vše do puntíku a věřil, že to stačí.

Ježíš ho ale zaskočil. Vede ho k mnohem hlubšímu pojetí spasení a věčnosti. Ukazuje mu, že nestačí jen znalost litery Zákona. Podstatou jistoty spasení je správný vztah nejen k Bohu, ale i k lidem. Tento vztah, který nám otevírá nebe, je založen na poznání Boží lásky k nám.

Zákon lásky, který cituje zákoník, vypadá jednoduše. Jenže naplnit jej v praktickém životě dokáže jen ten, kdo dovolí Stvořiteli, aby vstoupil do jeho srdce i mysli.

Vstupenkou do nebe je Boží láska v mém srdci. Pokud dovolím Bohu, aby vstoupil do mého nitra, naučím se správně milovat nejen jeho, ale i mé bližní — lidi, se kterými se setkávám.

Z knihy Vlastimila Fürsta Ze stínu smrti na cestu pokoje. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 8
Datum: 24. 5. 2023
Jitřenka
březen 2024
POÚTSTČTSONE
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Odebírat emailem