Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Evangelium pro „maličké“

V té hodině zajásal v Duchu svatém a řekl: „Velebím tě, Otče, Pane nebes i země, že jsi tyto věci skryl před moudrými a rozumnými, a zjevil jsi je maličkým. Ano, Otče, tak se ti zlíbilo.“ (Lukáš 10,21)
 

Zvláštní slova. Je možné o něčem mluvit tak, že to nepochopí moudří a rozumní, ale pochopí to někdo, kdo jim v jejich poznání nesahá ani po kotníky?

Ježíš říká, že přesně tak působí „evangelium“, které přinesl tomuto světu. Vzdělancům zůstane skryté, zatímco těm, kterými elity pohrdají, je srozumitelné, a proto je s radostí přijímají. Proč? Protože je ještě ti moudří nestačili přesvědčit, že to, co říká Bible, prostě není možné.

To je pro mne dobrá zpráva. K tomu, abych pochopil vše, co potřebuji k mému spasení, nemusím být doktorem teologie nebo ovládat spoustu jazyků. Podmínkou není ani velká moc či vzdělání. Není ani třeba, abych byl velký a silný. Evangelium pochopí i maličcí, tedy i děti.

Setkávám se s lidmi, kteří mne převyšují svým vzděláním i znalostmi. Jsem rád, když se od nich dovídám nové informace, často velice zajímavé. V životě víry mne ale daleko více obohacují lidé, kteří svým vzděláním nepatří mezi elitu, ale umějí převést do své každodenní praxe vše, co znají.

Jsem rád, že Ježíš vyslovil tuto modlitbu. Jeho slova mi dávají odvahu pokračovat dál na mé cestě do Božího království. Jdu krůček za krůčkem. Sice pomalu, ale stále dál. Už mi nevadí, že jsem v očích tohoto světa „maličký“. Mnohem důležitější je pro mne to, jak mne vidí můj Stvořitel.

Z knihy Vlastimila Fürsta Ze stínu smrti na cestu pokoje. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 10
Datum: 22. 5. 2023
Jitřenka
duben 2024
POÚTSTČTSONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Odebírat emailem