Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Sladidla

Sladěnka

Je výtažek získaný z ječmene nebo rýže, podobný hustšímu medu, který lze používat ke slazení dezertů i k pečení.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Nigari

Nigari je druh krystalizované mořské soli, který se používá při výrobě kvalitních sojových sýrů tofu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Kuzu

Kuzu je škrob, získaný z kořene japonského stromu.Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Arowroot

Arowroot je bílý prášek, získávaný z kořene divoce rostoucí americké rostliny, který se v potravinářství používá jako...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Karobové bonbony

Karobové bonbony jsou další alternativou čokoládových bonbonů. Jsou zdravé a jejich hlavní složkou je karob. I když má karob...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Miso

Miso je hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí (miso sójové, rýžové, ječmenné). Rýže či...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Tamari

Sójová omáčka vyráběná ze sójových bobů a mořské soli. Kvasí po mnoho měsíců v dřevěných kádích. Jedná se o tradiční...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Shoyu

Tradiční japonský výrobek k dochucování pokrmů. Tato sójová omáčka je vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Melasa

Melasa je plnohodnotným vedlejším produktem výroby cukru z cukrové třtiny. Sladká, ale výživově cenná šťáva ze třtiny se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Karob, svatojánský chléb

Karob je vynikající chutnou a zdravou alternativou místo kakaa. Pochází ze stromu, který roste hlavně na Středním Východě, kde se...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie
|< < 1 2 3 > >|