Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mléčné výrobky jsou na čele žebříčku potravinových alergenů

Obsahují více než pětadvacet různých bílkovin, které mohou u člověka vyvolat alergickou reakci. Mezi tyto reakce patří:
Rubrika: Mléko
|
Typ článku: Rady lékaře

Trávicí potíže - afty v ústech, zvracení, kolika, žaludeční křeče, blokáda střev, krvavé stolice, zánět tlustého střeva, nedostatečné vstřebávání, ztráta chuti k jídlu, opožděný růst, průjem, zácpa, bolestivé vyprazdňování, podráždění jazyka, rtů a úst.

Dýchací potíže - ucpaný nos, výtok z nosu, zánět středního ucha, zánět dutin, astma, plicní záněty. Kožní potíže - vyrážky, atopická dermatitida, ekzémy, seborea (mazotok), kopřivka. Problémy s chováním - vznětlivost, neklid, hyperaktivita, bolení hlavy, letargie, únava, alergický únavový syndrom, bolesti svalů, mentální deprese, pomočování (v pozadí je otok tkání ledvin, které přestávají být citlivé na pocit plnosti).

Potíže s krví - poruchy srážlivosti krve, anémie z nedostatku železa (mléčné výrobky stojí v pozadí minimálně 50 procent dětské anémie z nedostatku železa a neznámého procenta anémie u dospělých; tento stav je výsledkem krvácení tenkého střeva způsobeného mléčnými bílkovinami a nereaguje na podávání železa, pokud nejsou eliminovány mléko a mléčné výrobky), nízká hladina bílkovin v séru, nízká hladina krevních destiček a eosinofilie (růst počtu jednoho druhu bílých krvinek v důsledku alergické reakce).

Další potíže - anafylaktický šok a úmrtí, syndrom náhlého úmrtí u kojenců.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3797
Datum: 24. 8. 2011