Stravování
Které druhy masa jsou ke konzumaci vhodnější?
Maso je největším zdrojem živočišných tuků v naší stravě. Co do obsahu energie se maso v průměru skládá, řekněme ze dvou...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyKonzumace ryb - chybí povinná kontrola
Doktor Craig poukazuje na vážnou obavu ohledně bezpečnosti konzumace ryb. Souvisí s tím, že v USA neexistuje žádný povinný...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékařeMůže jídlo, které jíme, přímo způsobovat různá onemocnění?
V dnešní společnosti se stále více lidí stravuje mimo domov. V restauracích či jídelnách se potraviny vaří, pečou, smaží...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékařePři nízkokalorické stravě se zlepšuje výkon mozku
Odborníci již léta vědí, že zvířata žijí déle, jsou-li kaloricky deprivovaná (tj. jedí méně, než by sama chtěla). Americký...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíMaso nenápadně poškozuje mozek
Maso téměř neobsahuje sacharidy. Prohlédnete-li si potravinové tabulky, všechny druhy masa, ať už jde o červené maso, ryby nebo...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíSacharidy zlepšují náladu
Problém diet s nízkým obsahem sacharidů spočívá v ohrožení funkce čelního laloku. Mnohé výzkumy se shodují na tom, že jedním...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíProč mnoho cukru mozku škodí?
Cukr je sacharid a sacharidy jsou zdrojem energie pro mozek. Proč tedy mnoho cukru mozku škodí? Naše tělo je uzpůsobeno na...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíMozek nejlépe funguje na „sacharidové palivo“
Také potraviny, které každý den konzumujeme, mají vliv na aktivitu čelního laloku. Jiné části těla mohou k získání energie...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíPozor na maso, sýry a víno – působí negativně na mozek
Kromě kofeinu mohou mozek negativně ovlivnit také některé látky obsažené v potravinách. Tři z nich (tyramin, tryptamin a...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna pro duševní zdravíCukr představuje jistě jednu z nejproblematičtějších složek naší stravy. Je tomu tak?
S cukrem je vše poněkud jinak, než se u nás odnepaměti říkalo a než si dodnes většina lidí myslí. Předně - cukr do naší...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy