Stravování
Skladování potravin
Výrobky z obilovin, zelenina i ovoce se uchovávají daleko snadněji než živočišné produkty. Fazole, hrách i čočka se bez...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyJaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?
Chci se zeptat - mám velmi rád grahamové suchary z Kauflandu, které mají složení celozrnná pšeničná krupice (59 %), celozrnná...Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékařeJak mít se zdravou stravou úspěch u členů své rodiny
Než si člověk zvykne na nové chutě, zabere to trochu času. Pokud chcete změnit stravovací návyky členů vaší rodiny...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkySlow Food se šíří i u nás
Hnutí Slow Food založil v roce 1986 italský novinář a gastronom Carlo Petrini jako odezvu na otevření nové pobočky nadnárodního...Rubrika: Stravování | Typ článku: ČlánkyČtou zákazníci etikety na výrobcích?
Celonárodní výzkum (NHANES) ukázal, že pouze 61 % Američanů si zkontroluje výživové hodnoty výrobku uvedené na etiketě.Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieZvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví
Dvacet let probíhající studie ukázala, že když ceny potravin rychlého občerstvení stoupají, lidé je konzumují méně....Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieStudenti v USA nejedí dostatek ovoce a zeleniny a jezdí s podnapilými řidiči
Celonárodní průzkum ukázala, že v USA jenom 22 % studentů konzumuje doporučené dávky ovoce a zeleniny - včetně 100 % ovocných...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieJezte u jednoho stolu – budete z toho mít prospěch!
Výsledky několika studií ukázaly, že společné stolování všech členů rodiny u večeře zvyšuje průměrnou spotřebu ovoce a...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieDnešní průměrný Američan spořádá třikrát více sýrů než před čtyřiceti lety
Spotřební koše potravin dávají nahlédnout do změn chuťových návyků. Mezi lety 1970 a 2008 se například spotřeba sýrů...Rubrika: Stravování | Typ článku: StudieCo jíme - a nevíme...
Snídaně z cereálií jsou učebnicovým příkladem úspěšného vykrádání našich peněženek. Když v 19. století hledal lékař...Rubrika: Stravování | Typ článku: Články