Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Neexistuje horní mez spotřeby ovoce a zeleniny

Vědci sledovali po osm let více než 300 tisíc lidí z osmi evropských zemí. Zjistili, že zelenina a ovoce pomáhají velmi účinně snižovat riziko koronárního srdečního onemocnění. Čím více ovoce a zeleniny člověk jedl, tím bylo jeho riziko infarktu nižší. Neexistovala přitom žádná horní hranice spotřeby ovoce a zeleniny.
Rubrika: Srdce a cévy
|
Typ článku: Studie

Například ti, kteří denně snědli osm a více porci ovoce či zeleniny (jedna porce odpovídá asi jednomu středně velkému jablku), měli o 24 % nižší riziko koronárního srdečního onemocnění v porovnání s těmi, již denně snědli méně než tři porce ovoce a zeleniny.

Eur Heart J (2011)

Počet přečtení: 3701
Datum: 27. 10. 2014