Rakovina | Prameny zdraví

Rakovina

Přispívají aditiva k rakovině plic?

Strava bohatá na anorganické fosfáty, které se nacházejí v různých zpracovaných potravinách (maso a masné výrobky, sýry, nápoje a …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Zdravá strava v dospívání chrání před rakovinou prsu

Adolescentní dívky a mladé ženy, které se živily zdravou stravou, méně trpěly rakovinou prsu později v životě.

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Nejdůležitější opatření k prevenci rakoviny

Statistiky o rakovině se v posledních letech ve světě mění. Například u lidí žijících v USA je již rakovina hlavní příčinou úmrtí …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Tučné mléčné výrobky a rakovina prsu

Mezi tučné mléčné výrobky patří plnotučné mléko, smetana, smetanové jogurty, máslo a výrobky z nich.

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Jablko a rakovina prsu

Doporučená dávka ovoce a zeleniny je devět porcí denně (jedna porce je 80-100 g). Myslíte si, že roli pro naše zdraví hraje …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Konzumace masa a riziko rakoviny

Vědci z Harvardské univerzity zjistili po prozkoumání údajů od více než 100 tisíc osob, že konzumace slaniny a kuřecího masa …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Vítězství nad rakovinou

Prevence nádorových onemocnění spočívá do značné míry v rukou každého z nás. Eliminací kancerogenních faktorů, posílením …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Česnek voní zdravím

Nedávno se objevila důvěryhodná zpráva, že negativní vliv konzumace masa snížíte, pokud při jeho pečení a grilování použijete …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Karotenoidy chrání před rakovinou prsu

Karotenoidy jsou antioxidanty, kterých je mnoho například v mrkvi, špenátu, kapustě, rajčatech, paprice, meruňkách, dýni či …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Sůl a rakovina žaludku

Japonská studie z roku 2004, ve které bylo sledováno skoro 40 tisíc lidí, odhalila skutečně významný vliv soli na vznik rakoviny …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
1 2 3 423