Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Gomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B

Gomasio se někdy nazývá také sezamová sůl a patří mezi makrobiotické speciality. Připravuje se samostatným pražením suchého sezamu a soli a jejich následným rozdrcením buď v hmoždíři, či mixéru a to tak, aby semínka zůstala zhruba z 60 % v celku. Poměr soli a sezamu se pohybuje od 1:7 až 1:22.
|
Typ článku: Encyklopedie

Gomasio dodává slanou chuť s menším množstvím koncentrované soli, která je zde navíc vhodně navázána na sezamový olej.

Uchovává se v lednici maximálně po dobu jednoho týdně, pak hrozí jeho žluknutí. Obsahuje velké množství vápníku, železa a vitamínů skupiny B. Slouží ke kořenění obilovin, zeleniny a rýže.

Počet přečtení: 3723
Datum: 17. 12. 2007