Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Cukrovka

Strava bohatá na celozrnné obiloviny se nemá ráda s cukrovkou

Studie na více než 4 300 dospělých ukázala, že ti z nich, kteří měli největší příjem celozrnných obilovin, jako je např....Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Západní strava zvyšuje riziko cukrovky u indiánů kmene Pima

Studie faktorů životního stylu u Indiánů kmene Pima, známých vysokým výskytem cukrovky II. typu, ukázala, že ti Indiáni, kteří...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Konzumace uzenin zvyšuje riziko cukrovky u mužů

Vědci již delší dobu varují před zdravotními riziky stravy s vysokým obsahem živočišných tuků a malým množstvím ovoce a...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Obvod pasu a riziko cukrovky II. typu

Studie vypracovaná na Harvard University, která zahrnovala 27 270 zdravých mužů, kteří byli sledováni po dobu třinácti let...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Se snižující se spotřebou masa klesá i riziko cukrovky

Milióny lidí, kteří v důsledku cukrovky enormně trpí, nevědí, že jejich agónii by bylo možno jiným výběrem potravin značně...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Zbytečná epidemie

Když se v minulosti člověk od svého lékaře dozvěděl, že má cukrovku, bylo to v jistém smyslu něco jako rozsudek doživotního...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Smíchem proti stoupání hladiny krevního cukru

Ve dvou různých dnech byla skupině pěti zdravých dospělých a devatenácti diabetiků servírována večeře. V prvním případě...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Další důvod, proč mít rád Chaplina?

Pokud konzumujete většinu potravy před televizorem, zkuste aspoň při jídle sledovat něco humorného. Malá japonská studie ukázala...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Spotřeba cukru nemá zřejmě vliv na riziko vypuknutí cukrovky

Vědci zkoumali záznamy o stravovacích návycích 39 345 žen ve věku nejméně 45 let (Women’s Health Study]. Ukázalo se, že...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie

Zrní redukuje riziko cukrovky

Podle výsledků nové studie přináší konzumace celých zrn (a výrobků z nich) – jako je rýže natural, pšenice, oves, ječmen či...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
|< < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >|