Přispívají aditiva k rakovině plic? | Prameny zdraví

Přispívají aditiva k rakovině plic?

Strava bohatá na anorganické fosfáty, které se nacházejí v různých zpracovaných potravinách (maso a masné výrobky, sýry, nápoje a pekárenské produkty), možná urychluje růst plicních nádorů a zřejmě i přispívá k jejich rozvoji.

Přispívají aditiva k rakovině plic?

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Snížení množství fosfátů ve stravě tak může mít výrazně pozitivní vliv při léčbě rakoviny plic – to aspoň naznačují výsledky studie na zvířatech. 

Výzkumný projekt na laboratorních myších byl realizován na Universitě v Soulu. Výsledky byly publikovány časopise American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. 

S použitím podkladů z webových stránek Ambulance klinické výživy

Počet přečtení: 615 Datum: 22. 8. 2017