Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Granola

ovesné vločky 4 š (1 š = 1,8 dl), rozinky š, vlašské ořechy nasekané 2 pl, kokos strouhaný 2–3 pl, sezam pomletý 2 pl, med 1,5 pl, voda teplá š, jablková šťáva š, olej sezamový 2 pl
|
Typ článku: Recepty

Granola je křupavá směs vloček, sušeného ovoce, ořechů a medu. Po přelití teplým sójovým mlékem a v kombinaci s ovocem je vhodná ke snídani.

Všechny sypké komponenty smícháme a zalijeme tekutými surovinami. Směs promícháme a hněteme mezi prsty, aby se vločky dostatečně navlhčily. Vložíme na plech a pečeme při nízké teplotě (kolem 100 °C) za občasného zamíchání asi 30–45 minut.

Po upečení je granola zlatohnědá až slaběhnědá, křupavá. Zapečenou a dobře vysušenou granolu je možné skladovat. Po zalití teplým nebo vroucím sójovým mlékem misku s granolou přikryjeme a necháme stát 15 minut. Potom zdobíme ovocem. Granolu můžeme podávat i suchou nebo ji použít jako posýpku na obilné kaše.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 12184
Datum: 8. 3. 2010

Mohlo by vás zajímat

Granola