Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Celozrnné vafle

K výrobě je zapotřebí vaflovač. Vafle můžeme použít jako rychlou nekvašenou náhradu chleba. Po upečení jsou vafle příjemně křupavé.
|
Typ článku: Recepty

celozrnná mouka pšeničná 1 š (zde 1 š = 1,8 dl), polohrubá mouka 1 š, ovesné vločky 1 š, slunečnice loupaná 2 pl, sůl 1/2 čl, majoránka na ochucení, česnekový prášek na ochucení, drcený kmín na ochucení, vlažná voda 2 š, olivový olej na potření

Suché suroviny smícháme. Přidáme vodu a rozmícháme na hustější polotekuté těsto. Lžící směs dávkujeme na rozpálený vaflovač. Pečeme 7–10 minut, až se těsto od teflonu oddělí a vafle je upečená. Po upečení dáme vafle na rošt, aby se nezapařily, a můžeme je potřít olivovým olejem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 5824
Datum: 13. 4. 2009

Mohlo by vás zajímat

Celozrnné vafle