Mléko | Prameny zdraví

Mléko

Žádné mléko do čaje!

Němečtí vědci z berlínské univerzitní nemocnice prokázali, že přidávání mléka do (černého) čaje neguje jeho pozitivní účinky na …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Crohnova choroba a mléko

Podle britských výzkumníků z londýnské fakulty medicíny je mléko rizikovou potravinou, která je nositelem baktérií (Mycobacterium …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Studie

Zhoršují mléčné výrobky akné?

Chtěla bych vás poprosit o radu. Mám velmi ráda mléko a mléčné výrobky. Četla jsem, že v mléku se ale nacházejí bílkoviny, které …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Mléčné souvislosti

Snad každý praktický lékař, který si trochu všímá souvislostí onemocnění se stravou, vám potvrdí, že mléko nedělá při nachlazení …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Články

Sýrové překvapení

Co si představíte, když je řeč o sýru? Vyvstane vám před očima pizza, po jejímž povrchu se nádherně roztéká roztopený eidam? …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Články

V současné době se často propagují nízkotučné mléčné výrobky. Doporučil byste jejich konzumaci?

Pokud se z potraviny odstraní tuk, pak proporcionálně vzroste procento kalorií obsažených v podobě bílkovin.

Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Jaké živiny kravské mléko neobsahuje a jaké naopak obsahuje?

Kravské mléko neobsahuje dostatečné množství vlákniny, kyseliny linolenové, železa, vitaminu B3 (niacinu) a vitaminu C k pokrytí …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Jsou pro nás mléčné výrobky dobré?

Vědecké studie jasně ukazují, že mléčné výrobky způsobují jak dětem, tak dospělým závažné zdravotní potíže. Většina lidí žijících …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Druhy laktobacilů, které se používají při výrobě jogurtu a acidofilního mléka, se v lidských střevech nemnoží

Zajímavým typem „folklóru" spojeného s mléčnými výrobky jsou údajně prospěšné zdravotní účinky jogurtu a acidofilního mléka. …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Rady lékaře

Sýr - poněkud kyselý úsměv

V dnešní době je stále méně věcí svatých a nedotknutelných. Svoji aureolu ztrácejí nyní i sýry, užívané po dobu uplynulých čtyř …

Rubrika: Mléko | Typ článku: Články
1 2 3 4 5