Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Studie

Živočišné potraviny jsou spojovány se zvýšeným rizikem astmatu

Ze studie, které se zúčastnilo přes sto tisíc dospělých osob žijících v Indii, vyplývá, že ti, kdo maso konzumovali denně nebo...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Živočišné tuky zvyšují riziko dvou druhů rakoviny

Lidé, kteří mají v oblibě maso, sýry a plnotučné mléčné výrobky, si zvyšují riziko vzniku rakoviny jícnu a žaludku. Výskyt...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Živočišné tuky zvyšují riziko rakoviny žaludku a jícnu

Podle výsledků studie vypracované lékaři z Yale University na více než 1 000 pacientech a skoro 700 zdravých lidech platí, že ti...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Život podle vlastní volby

Výzkumníci pracovníci z Framingham Heart Study sledovali téměř 8 000 mužů a žen, kteří ve věku padesáti let netrpěli...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Život ve čtyřiceti nezačíná ani nekončí, jen se zpomaluje

Výsledky studie, která byla zveřejněna na setkání Britské psychologické společnosti v Londýně ukázaly, že rychlost reakce...Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Životní styl je pro onemocnění rakovinou důležitější než genetika

Dvě švédské studie vypracované na první a druhé generaci přistěhovalců ukázaly, že životní styl během prvních dvaceti let...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Životní styl klíčem k rakovině

Životní styl (zejména v prvních dvaceti letech života) je důležitějším faktorem při definování rizika onemocnění rakovinou...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Životní styl vítězí nad geny

Stu­die financovaná Americkou kardiologickou společností porovnávala životní styl a stav tepen u téměř pěti set dvojčat....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie