Živočišné tuky zvyšují riziko dvou druhů rakoviny | Prameny zdraví

Živočišné tuky zvyšují riziko dvou druhů rakoviny

Lidé, kteří mají v oblibě maso, sýry a plnotučné mléčné výrobky, si zvyšují riziko vzniku rakoviny jícnu a žaludku. Výskyt adenocarcinomu jícnu a žaludku během posledních třiceti let podle nového výzkumu na Yale University rychle stoupal.

Živočišné tuky zvyšují riziko dvou druhů rakoviny

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Celkový příjem tuků i příjem nasycených tuků zdvojnásoboval riziko několika druhů rakoviny jícnu. Lidé s vysokým příjmem cholesterolu, živočišné bílkoviny a vitamínu B-12 (který se nalézá v živočišných potravinách) měli rovněž zvýšené riziko těchto onemocnění.

Mezi živiny, které pomáhaly snižovat riziko těchto rakovin trávicího traktu, patřila vláknina, betakarotén, vitamín C a vitamín B-6, které jsou všechny bohatě zastoupeny v rostlinných potravinách.

Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention

Počet přečtení: 3 633 Datum: 1. 1. 1970