Zelenina | Prameny zdraví

Zelenina

Vybarvěte si mne do zdraví

Melissa Ohlsonová, projektová koordinátorka z Preventive Cardiology and Rehabilitation Program v Cleveland Clinic říká: „Klíčem ke …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Proč zeleninové šťávy?

Zeleninové šťávy připravujeme na elektrickém odšťavňovači. Dnes je dostupná i odstředivka – účinný pomocník v kuchyni a zároveň …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživy

Mrkev

Mrkev spolu s datlemi patří mezi léčivé potraviny kvůli tomu, že mají vysoký obsah provitaminu A. Mrkev obsahuje malé, ale …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Špenát

Pepek námořník jedl špenát proto, aby získal velkou sílu. Dnešní klinické i laboratorní výzkumy potvrzují, že dělal dobře. Navíc …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Hlávkový salát

Staří Římané jedli salát po vydatné večeři, aby jejich tělo mohlo během noci lépe trávit. V dnešní hektické době by bylo nejlepší, …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Brokolice

Pěstování brokolice se v posledních letech několikanásobně zvýšilo, a to jak v Evropě, tak i v Americe. Fakt, že se jí konzumuje …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Dýně

Dýně mají různé tvary: mohou být kulaté, zploštělé, vejcovité apod. Zbarvení jejich kůry bývá oranžové, žluté, zelené, bílé, černé …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Červená řepa

Rudá barva červené řepy dává salátům a bramborovým jídlům neobvyklý vzhled. Proč? Toto neobvyklé zbarvení způsobuje pigment, který …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Cibule

Ve čtvrté knize Mojžíšově se píše, že když Izraelci putovali Sinajskou pouští, toužili po takové stravě, jakou jedli v Egyptě. …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Květák

Z květáku se většinou konzumuje jeho květenství, skládající se z více jak tisíce drobných poupat, a to dříve, než zcela rozkvete. …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 4 5 69