Zapečený špenát (ředkvičkové listí, mangold, salát, římský salát) | Prameny zdraví

Zapečený špenát (ředkvičkové listí, mangold, salát, římský salát)

Asi 200 g brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. 200 g špenátu (listí) povaříme ve vodě, necháme okapat a pokrájíme na menší kusy. Do vymazané zapékací mísy vložíme špenát a na něj navrstvíme plátky brambor.

Zapečený špenát (ředkvičkové listí, mangold, salát, římský salát)

Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty

Do 50 ml sójové smetany a 120 ml vody (nebo 170 ml sójového mléka) nahrubo nastrouháme asi 60 g tofu, ochutíme 1 l nasekaného libečku, 1 l majoránky a 1 l würzlu. Přelijeme brambory a pečeme tak dlouho, až se utvoří zlatavá kůrka.

Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková

Počet přečtení: 3 932 Datum: 25. 9. 2009