Spotřebou ovoce a zeleniny proti mrtvici
Dr. Jishipura s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu studoval po čtrnáct let souvislost mezi spotřebou ovoce a …
Dr. Jishipura s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu studoval po čtrnáct let souvislost mezi spotřebou ovoce a …
Vědecký tým z University of Iowa studoval dva pacienty, kteří utrpěli v dětství (před dosažením 16 měsíců věku) poškození čelního …
Odhady z nedávné doby naznačují, že strava založená na rostlinných potravinách dokáže zabránit 20-50% všech případů rakoviny. …
Známý spisovatel, proslulý autor hrůzostrašných povídek E. A. Poe (mimo jiné autor povídky „Jáma a kyvadlo“) zemřel v roce 1849 ve …
Vědci objevili jeden dobrý důvod, proč by mohlo být lidové doporučení konzumovat jedno jablko denně (a držet si tak lékaře v …
Měsíc trvající terapie hudbou zlepšila chování a kvalitu spánku u skupiny pacientů s Alzheimerovou chorobou, hlásí američtí vědci. …
Minnesotští vědci zpracovali přehled patnácti amerických a evropských studií zabývajících se vlivem spotřeby obilovin u lidí …
Úzkostlivé matky, které přehnaně chrání své malé dcerky, tím možná významně přispívají k tomu, že se u nich v období dospívání …
Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535 …
Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu, brokolice, pomerančové šťávy a mrkve pomáhá snižovat riziko rakoviny …