Studie | Prameny zdraví

Studie

Spotřebou ovoce a zeleniny proti mrtvici

Dr. Jishipura s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu studoval po čtrnáct let souvislost mezi spotřebou ovoce a …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Morální jednání a mozek

Vědecký tým z University of Iowa studoval dva pacienty, kteří utrpěli v dětství (před dosažením 16 měsíců věku) poškození čelního …

Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Brokolicové klíčky při prevenci rakoviny

Odhady z nedávné doby naznačují, že strava založená na rostlinných potravinách dokáže zabránit 20-50% všech případů rakoviny. …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Co zabilo E.A. Poea?

Známý spisovatel, proslulý autor hrůzostrašných povídek E. A. Poe (mimo jiné autor povídky „Jáma a kyvadlo“) zemřel v roce 1849 ve …

Rubrika: Různé | Typ článku: Studie

Jablko denně a zdravé plíce

Vědci objevili jeden dobrý důvod, proč by mohlo být lidové doporučení konzumovat jedno jablko denně (a držet si tak lékaře v …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Terapie hudbou pomáhá pacientům s Alzheimerovou chorobou

Měsíc trvající terapie hudbou zlepšila chování a kvalitu spánku u skupiny pacientů s Alzheimerovou chorobou, hlásí američtí vědci. …

Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Celozrnné obiloviny a rakovina

Minnesotští vědci zpracovali přehled patnácti amerických a evropských studií zabývajících se vlivem spotřeby obilovin u lidí …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Starostlivé matky a anorexie

Úzkostlivé matky, které přehnaně chrání své malé dcerky, tím možná významně přispívají k tomu, že se u nich v období dospívání …

Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Dietní faktory a riziko rakoviny tlustého střeva

Vztah mezi spotřebou masa, ryb, tuku, vlákniny a vápníku a rizikem rakoviny tlustého střeva byl zkoumán ve velké studie na 50 535 …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Špenátem a brokolicí proti rakovině tlustého střeva

Výsledky nové studie ukazují, že konzumování špenátu, brokolice, pomerančové šťávy a mrkve pomáhá snižovat riziko rakoviny …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie