Studie | Prameny zdraví

Studie

Celé zrno pomáhá i dětskému srdci

Dr. Stephen s kolegy studovali 285 dětí, jejichž průměrný věk byl v roce 1996 třináct let. Tyto děti sledovali po jednom roce a po …

Rubrika: Zdraví dětí | Typ článku: Studie

Sedací horká lázeň pro diabetiky

Podle studie vypracované vědci z McKee Medical Center v Lovelandu v Coloradu zlepšuje sedací horká lázeň kontrolu krevního cukru, …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie

Strava a redukce stresu zpomaluje růst nádorů prostaty

Výsledky malé studie naznačují, že strava s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem vlákniny spolu s redukcí stresu dokáží zpomalit …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Kouření a sex

Muži, kteří kouří, nejenom, že mají nižší kvalitu spermií než nekuřáci, ale mají i menší pohlavní puzení a milují se méně často - …

Rubrika: Sex | Typ článku: Studie

Aktivované uhlí nejlepším lékem proti otravám

Vědci uvádějí, že kvůli dětem, které mohou polknout nějakou jedovatou látku, se vyplatí mít v domácí lékárničce aktivované uhlí.

Rubrika: Léky | Typ článku: Studie

Mužská nezamýšlená antikoncepce

Blokátory kalciového kanálu, léky, které se užívají na vysoký krevní tlak, mohou, podle výsledků studie týmu dr. Benoffové z New …

Rubrika: Léky | Typ článku: Studie

Nadbytek kalorií a tuků, nikoliv nadbytek cukru, je příčinou obezity

Dr. Keast s kolegy z Michigan State University zjišťoval u téměř 16 000 dospělých jejich spotřebu cukru, tuků, uhlohydrátů a …

Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Studie

Optimismus chrání srdce

Lidé, kteří se za všechno obviňují a myslí si, že věci se nikdy nezmění k lepšímu, mají vyšší pravděpodobnost srdečního onemocnění …

Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Spiritualita a lepší zdraví

Spiritualita (chápaná jako víra ve vyšší moc, která dává životu smysl) zlepšuje zdraví a významně prodlužuje život - to jsou …

Rubrika: Víra | Typ článku: Studie

Kalorická hustota jídel a pocit nasycení

Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující je …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie