Studie | Prameny zdraví

Studie

Zdravý životní styl dokáže o 80% snížit riziko nemocí srdce

Dr. Frank B. Hu z Harvard University prezentoval nejnovější výsledky velké studie na 84 000 zdravotních sestrách. Ženy s …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Triglyceridy souvisejí s mozkovou mrtvicí

V nové studii, která poprvé dala do souvislosti vysokou hladinu krevních tuků, zvaných triglyceridy, se zvýšeným rizikem mozkové …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Východ se blíží Západu - srdce trpí

Západní vlivy na čínskou stravu - jmenovitě více masa a mléčných výrobků, méně zeleniny a méně zeleného čaje - zvyšují riziko …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Zeleninou proti cukrovce

„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Silní pijáci a mozková mrtvice

Vědci porovnávali spotřebu alkoholu u 212 pacientů hospitalizovaných s mozkovou mrtvicí se spotřebou alkoholu u 274 pacientů …

Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie

Maso, tuky zvyšují riziko rakoviny lymfatického systému

Dr. Shumin Zhang s kolegy z Harvard School of Public Health v Bostonu analyzovali data pocházející ze čtrnáctiletého sledování 88 …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Riziko úmrtí a fyzická aktivita

„Zjistili jsme, že fyzická aktivita v nedávné minulosti je mnohem důležitějším faktorem při předpovídání celkové úmrtnosti než …

Rubrika: Pohyb | Typ článku: Studie

Obezita a astma v dospělosti

Podle výsledků nové studie mají ženy, které jsou obézní, vyšší riziko onemocnění astmatem. Příčina tohoto vztahu však zůstává …

Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Olivový olej, zelenina snižují riziko revmatoidní artritidy

Výzkumný tým dr. Linose z Athénské univerzity porovnával stravu 145 pacientů s revmatoidní artritidou se stravou 188 lidí, kteří …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Albánský paradox, další příklad ochranného účinku středomořské diety?

„Paradox vysoké střední doby života v zemi s velmi nízkou životní úrovní může být nejpravděpodobněji vysvětlen stravou - jmenovitě …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie