Poradna výživy | Prameny zdraví

Poradna výživy

Co jsou to aditiva?

Aditiva jsou látky, které se přidávají do potravin s určitým úmyslem, případně látky, které se do potraviny dostanou v důsledku …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Je možné získat všechny vitaminy z rostlinné stravy?

Jedenáct ze třinácti vitaminů, které jsou v současné době známy, je syntetizováno rostlinami. Nacházejí se v hojnosti ve stravě …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Je na místě dělat si starosti s vyčerpáním půdy a souvisejícím nedostatkem vitaminů a minerálů v potravinách?

Lidé si často dělají starosti s kvalitou potravin vyprodukovaných současným zemědělstvím a potravinářským průmyslem. Mají obavu, …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Ničí se minerály a stopové prvky vařením nebo skladováním?

Minerály a stopové prvky jsou svoji povahou stálé - nevytvářejí se ani nejsou ničeny. Rostliny využívají minerály z půdy a …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Obiloviny, luštěniny, zelenina a ovoce chrání před rakovinou

Potraviny rostlinného původu, u kterých byly potvrzeny určité „protirakovinné" účinky, jsou dokladem toho, že existuje řada …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Aryl hydroxyláza v rostlinách zabraňuje působení karcinogenů v potravě

Některé rostliny, zvláště z rodu brukvovitých, obsahují látky, které zvyšují aktivitu trávicích enzymů. Tyto látky, kterým se říká …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Vitamin E je přítomný v celé řadě rostlinných potravin

Existuje takové množství rostlinných potravin s vysokým obsahem vitaminu E, že je prakticky nemožné, pokud je vaše strava založená …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Vitamin C brání tvorbě karcinogenních látek

Vitamin C brání v žaludku tvorbě silných karcinogenních látek, známých jako nitrosaminy, které se vytvářejí z dusičnanů přítomných …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Nízká hladina vitaminu A je spojena s některými druhy rakoviny

Nízká hladina vitaminu A ve stravě a v tělesných tkáních je spojena s rakovinou plic, ústní dutiny, jícnu, močového měchýře a …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Jak předcházet zdravou stravou rakovině

Strava, v které je nadbytek kalorií, tuku, olejů, cholesterolu a škodlivých látek z životního prostředí a která neobsahuje …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
15 6 7 8 9 10 1161