Poradna výživy | Prameny zdraví

Poradna výživy

Naše těla potřebuji hodně draslíku, ale málo sodíku

Draslík je důležitým minerálem, jenž se nalézá v našem těle i v pokrmech, které jíme. Draslík a sodík spolupůsobí v buněčných …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Kolik soli, resp. sodíku potřebujeme pro dobré zdraví?

Sůl je kombinací dvou prvků - sodíku a chlóru - přirozeně se vyskytujících ve všech potravinách. Sodík je minerál, který má na …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Sůl se používala kdysi jako platidlo

Sůl je nejběžněji používaným nekalorickým potravinovým aditivem. V minulosti byla sůl vzácnou a ceněnou komoditou, v určité době …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Existuje nějaká jasná odpověď na otázku, zda konzumovat potraviny s aditivy či nikoliv?

V potravinách se nachází dlouhá řada potravinových aditiv. Mnohé z nich jsou v současné době předmětem vzrušené debaty mezi …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Konzumace bílé rýže může být někdy a někde riskantní

Bílá rýže se vyrábí procesem, během kterého je odstraněn vnější přirozený obal. Tím je však střed zrna tvořený sacharidy vystavený …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou dlouhodobé účinky potravinových aditiv?

Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Mohou být zbytky antibiotik v mase a mléku pro člověka nebezpečné?

Existuje obava, že zbytky antibiotik nacházející se v masných a mléčných výrobcích mohou mít za následek alergické reakce.

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vepřům, telatům i hovězímu dobytku se přidávají do krmiva potravinové doplňky

Některá aditiva se do našich potravinových zdrojů dostávají nepřímo.

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co to je tatrazin? Slyšel jsem, že se jedná o látku, která může být nebezpečná…

Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří trpí …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou přirozené zdroje a jaká je potřeba vitamínu E?

Vitamín E se vyskytuje v hojnosti v přirozených potravinách, je však těžké zajistit si jeho dostatek, pokud konzumujeme rafinované …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy
14 5 6 7 8 9 1061