Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Co všechno může být bio?

V kvalitě bio mohou být všechny potraviny, tedy biochléb, biomáslo, biosýry, biomaso, biovejce, biovíno, biozelenina, biopivo atd....Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Co znamená značka Fair Trade?

Na některých biopotravinách, např. na čokoládě, kakau nebo kávě, může spotřebitel najít značku „Fair Trade“, což...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Cukr představuje jistě jednu z nejproblematičtějších složek naší stravy. Je tomu tak?

S cukrem je vše poněkud jinak, než se u nás odnepaměti říkalo a než si dodnes většina lidí myslí. Předně - cukr do naší...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Cukr, strašák zdravých zubů?

„Nejez tolik sladkostí, zkazí se ti zuby!“ Tuto větu jsme v dětství slýchali asi každý. Je to však skutečně tak a měli...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Cukry jsou dobrým zdrojem okamžité energie. Proč bych se jim měla vyhýbat?

Když sníte rafinovaný řepný, třtinový nebo jiný cukr, za krátkou dobu se vám dostane do krve. Hladina glukózy v krvi prudce...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy

Časté jedení napomáhá tvorbě zubního kazu

Mezi jídly se nejčastěji konzumují sladkosti. Ty jsou hlavní příčinou zubního kazu.Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Časté jedení přispívá ke tvorbě žaludečních vředů

Časté jedení vyvolává vytváření většího množství trávicích žaludečních šťáv. To nemusí být tak špatné, pokud...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Časté jedení vyčerpává slinivku

Jídlo stimuluje slinivku k produkci inzulínu. Když je inzulín produkován příliš často, může být výsledkem nízká hladina...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Časté jedení zvyšuje hladinu triglyceridů

Po jídle stoupá hladina krevních tuků (triglyceridů). Výsledkem je, že se zvyšuje přilnavost krevních destiček, což znamená...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy

Často se setkávám s názorem, že je pro zdraví velmi důležité kombinování potravin…

U nás se velmi rozšířilo učení, že prý je velmi důležité, jak potraviny vzájemně kombinujeme. Současně spolu prý určité...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|