Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Co považujete při spotřebě potravin za největší rizikový faktor a proč?

Největším rizikovým faktorem je vysoká spotřeba potravin živočišného původu. Její dopady se nepromítají jen do oblasti zdraví...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Co přesně znamená, když je u loga BIO nápis „Produkt přechodného období“?

Znamená to, že podnik nebo producent takto označené potraviny ještě nesplnil základní podmínku pro minimální dobu hospodaření...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy

Co říkáte mléku a mléčným výrobkům?

Tuk obsažený v mléce je vlastně nejškodlivější běžný tuk. V mléku je vysoký podíl saturovaných tuků a velké množství...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Co se děje, pokud máme ve stravě nedostatek vlákniny?

Jsou-li potraviny, které neobsahují vlákninu, hlavní složkou stravy, ve střevě se nenachází příliš mnoho materiálu k...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co se týká příjmu vody a tekutin všeobecně, je lepší popíjet je průběžně, nebo pít nárazové dávky?

Podle mě je lepší vodu a tekutiny přijímat průběžně. Organismus tak bude optimálně hydratovaný a nebude se střídavě nacházet...Rubrika: Voda | Typ článku: Poradna výživy

Co to je tatrazin? Slyšel jsem, že se jedná o látku, která může být nebezpečná…

Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co to jsou ty sacharidy? K čemu jsou ve stravě dobré?

Sacharidy jsou všechny cukry a škroby, které přijímáme v potravě. Mnozí se vyhýbají jídlům s vysokým obsahem škrobu, jako...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co vám vadí na bílém chlebě a pečivu?

Ubohou napodobeninou nazývá známý britský autor Dr. David Rubin ve své knize „Imitation Bread – Stuff of Lies“ (Imitace chleba...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co více prospívá zdraví – vaječný bílek nebo žloutek?

Když oddělíme vaječné bílky od žloutků, oddělíme tím vlastně bílkovinu, která se koncentruje v bílku, od tuku a cholesterolu...Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživy

Co víme o komplexních sacharidech?

Komplexní sacharidy se vytvářejí, když se spojují jednotlivé molekuly jednoduchých cukrů do dlouhých řetězců.Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|