Mohou být zbytky antibiotik v mase a mléku pro člověka nebezpečné?
Existuje obava, že zbytky antibiotik nacházející se v masných a mléčných výrobcích mohou mít za následek alergické reakce.
Existuje obava, že zbytky antibiotik nacházející se v masných a mléčných výrobcích mohou mít za následek alergické reakce.
Některá aditiva se do našich potravinových zdrojů dostávají nepřímo.
Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří trpí …
Vitamín E se vyskytuje v hojnosti v přirozených potravinách, je však těžké zajistit si jeho dostatek, pokud konzumujeme rafinované …
Aditiva jsou látky, které se přidávají do potravin s určitým úmyslem, případně látky, které se do potraviny dostanou v důsledku …
Jedenáct ze třinácti vitaminů, které jsou v současné době známy, je syntetizováno rostlinami. Nacházejí se v hojnosti ve stravě …
Lidé si často dělají starosti s kvalitou potravin vyprodukovaných současným zemědělstvím a potravinářským průmyslem. Mají obavu, …
Minerály a stopové prvky jsou svoji povahou stálé - nevytvářejí se ani nejsou ničeny. Rostliny využívají minerály z půdy a …
Potraviny rostlinného původu, u kterých byly potvrzeny určité „protirakovinné" účinky, jsou dokladem toho, že existuje řada …
Některé rostliny, zvláště z rodu brukvovitých, obsahují látky, které zvyšují aktivitu trávicích enzymů. Tyto látky, kterým se říká …