Slunečnicová semínka
Slunečnicová semínka obsahují 49 % tuků, z nichž se vyrábí výborný kuchyňský olej, 23 % proteinů (podobně jako maso) a jen 8 % …
Slunečnicová semínka obsahují 49 % tuků, z nichž se vyrábí výborný kuchyňský olej, 23 % proteinů (podobně jako maso) a jen 8 % …
Avokádo je plodem hruškovice amerického, stále zeleného stromu, který dorůstá výšky 16 metrů. V porovnání s jiným čerstvým ovocem …
Třebaže je hruška diuretikum a zabraňuje hypertenzi, je to i velmi chutné ovoce, které dokáže zahnat žízeň lépe než zmrzlina. …
Díky obsahu vitaminu C (184 mg/100) g se guava řadí k druhům ovoce, které jsou na tento vitamín nejbohatší. Více ho má pouze …
Žito je svým složením podobné pšenici, ale má více proteinů a vlákniny. Obsahuje hodně sacharidů, z nichž největší část tvoří …
Rudá barva červené řepy dává salátům a bramborovým jídlům neobvyklý vzhled. Proč? Toto neobvyklé zbarvení způsobuje pigment, který …
Citron vyniká velkým množstvím vitaminu C, které je jen o něco menší než v pomeranči. Z dietetického a terapeutického hlediska …
Čočka je vysoce koncentrovaná potravina, která obsahuje jen málo vody, což z ní činí jedinečný zdroj energie (338 kcal/100 g). …
Všechny druhy rodu Passiflora, které dávají jedlé plody, jsou velmi aromatické a mají kyselou chuť. Nejrozšířenější a …
Už přibližně 1700 let před Kristem se podle slov patriarchy Jákoba, který žil v Palestině, pistácie spolu s medem a mandlemi …