Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu plátky s barevnou paprikou a sezamem

tofu bílé 2 kostky, hladká mouka 4 pl, kmín drcený 1 čl, majoránka 1 čl, solčanka 1 čl, česnekový prášek 1 čl, shoyou – sójová omáčka 2–3 pl, sůl podle chuti, olej 4–5 pl, kapie barevná, (zelená, červená, žlutá) po 1/3 papriky od každé, francouzské lahůdkové droždí, shoyou – sójová omáčka 1–2 čl, vinný ocet na pokapání, sezam přírodní 2 pl (nebo víc)
|
Typ článku: Recepty

2 kostky tofu rovnoměrně nařežeme na 8 plátků (když jsou kostky silné, tak na víc) a pokapeme je sójovou omáčkou. Do mouky zamícháme ostatní sypké koření. Plátky tofu obalíme v ochucené mouce a z obou stran osmahneme na rozpáleném oleji. Po vyjmutí tofu na pánvi rychle osmahneme kapii nakrájenou na drobné kostičky, zasypeme droždím, jemně pokapeme sójovou omáčkou a octem a směs naklademe na jednotlivé porce tofu. Sezamová semínka nasucho opražíme (můžeme je také pomlít na kávovém mlýnku) a jídlo jimi posypeme. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4478
Datum: 10. 7. 2010